Het kanaal Brussel-Charleroi is een belangrijke waterweg in België. Op dit kanaal bevindt zich de scheepslift van Ronquières, die een hoogteverschil van 68 meter kan overbruggen. Kenmerkend voor deze scheepslift is het 1.432 meter lange hellende vlak waarover elk jaar 3 miljoen ton scheepvaartgoederen wordt vervoerd.

Om ervoor te zorgen dat de 60 jaar oude constructie soepel blijft functioneren, stond voor afgelopen zomer een uitgebreide revisie op het programma. Centraal stond de vervanging van de afdichtingen en rubberen profielen tussen de constructiedelen, die verantwoordelijk zijn voor het opvangen van bewegingen.

Cruciaal voor de vlotte uitvoering van deze opdracht was de vakkennis van ERIKS. In samenwerking met de klant en onze leverancier vervaardigde ERIKS speciale vormdichtingen (1200mm x 1200mm) en 12 ton rubberprofielen met zeer nauwe toleranties en met een totale lengte van 2000 meter. De speciaal ontwikkelde laspers zorgde voor een snelle montage ter plaatse. 

Ontdek hoe het specialisme van ERIKS en onze innovatieve manier van werken het verschil hebben gemaakt in dit grote renovatieproject. Daniël Collard, onze verantwoordelijke Product Manager Sealing & Polymer vertelt u hier meer over in de video.

ZIE DE VIDEO

ERIKS-BENL-220125
GDPR